keyboard_arrow_up

Een ongeluk met uw e-bike? U bent niet de enige!

In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in de auto. Een kwart van de fietsdoden verongelukte op een e-bike. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor het eerst in vier jaar is het totaal aantal verkeersdoden wel weer lager dan het jaar ervoor.

 In 2017 kwamen 206 fietsers om in het verkeer, 17 meer dan in 2016 en het hoogste aantal in tien jaar. Van die fietsdoden reed een kwart, 57, op een e-bike. Ook dat zijn er 17 meer dan een jaar eerder. Onder mannen verdubbelde het aantal e-bikedoden. Meer dan driekwart van hen was 65-plusser.

Het aantal inzittenden van personenauto’s dat vorig jaar om het leven kwam daalde van 231 in 2016 naar 201 vorig jaar. Verder overleden 58 voetgangers, 51 motorrijders, 41 brom- en snorfietsers en 25 bestuurders van een scootmobiel als gevolg van een verkeersongeluk. In totaal waren 613 verkeersdoden te betreuren, 16 minder dan in 2016. Voor het eerst in vier jaar daalde het aantal slachtoffers weer.

Minder slachtoffers jonge en oudere bestuurders

Onder autobestuurders vielen 163 doden, tegen 186 in 2016. Het aantal jongeren (18 tot 25 jaar) en ouderen (65 jaar of ouder) onder de slachtoffers is in 2017 lager dan in 2016. Het aantal jongvolwassen slachtoffers (25 tot 35 jaar) is juist toegenomen.

De meeste verkeersdoden vielen in Noord-Brabant: 98. In Flevoland, Drenthe en Zeeland kwamen de minste verkeersdeelnemers om het leven. In Zuid-Holland, Overijssel en Groningen steeg het aantal dodelijke verkeersslachtoffers.

Zorg dat u uw e-bike goed verzekert

Een elektrische fiets is niet goedkoop. En het zou zonde zijn als u bij schade niet goed verzekerd bent. Wij adviseren u graag en zorgen dat u goed verzekerd op weg gaat! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bron: AmWeb

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Aantrekkelijke pakketkortingen
  2. Al uw verzekeringen onder één dak
  3. Persoonlijke begeleiding ook na afsluiten

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 1557 beoordelingen.