keyboard_arrow_up

Huis herfstklaar maken: bespaar energie!

U zult er toch echt weer aan moeten geloven: de herfst staat voor de deur en het is tijd om uw huis herfstklaar te maken. U bespaart hiermee energie, waardoor het binnen behaaglijk warm blijft. Bovendien zijn uw portemonnee en het milieu er ook bij gebaat!

Goede isolatie

De temperatuur binnen is natuurlijk het meest aangenaam als het nergens tocht. Controleer daarom alle naden bij deuren en ramen en brengt waar nodig tochtstrips, isolatieschuim of kit aan. Weet u van uw huis dat bijvoorbeeld de zolder nog niet geïsoleerd is? Dan kan het een slimme investering zijn om nog voor de winter isolatie aan te brengen. U bespaart daarmee aanzienlijk op uw stookkosten en u houdt de warmte veel gemakkelijker binnen.

Controleer het dak

Uw huis winterklaar maken houdt ook in dat u het dak naloopt of alle pannen nog goed liggen, of de dakbedekking hersteld moet worden. De meeste warmte in huis verdwijnt namelijk via het dak.

CV na laten kijken

De meeste mensen komen er pas achter dat hun cv-ketel niet (goed) meer werkt als het echt koud is. Laat hem daarom op tijd nakijken om problemen te voorkomen. Vul de cv-ketel bij met water en stel de thermostaat vast goed in voor de winter.

Ontlucht de verwarming

De verwarming doet het het beste als hij ontlucht is. In een verwarming die een tijdje stilstaat kunnen luchtbellen ontstaan. De radiator wordt dan niet of minder goed warm. Door radiatorfolie achter de verwarming te plakken, houdt u nog meer warmte binnen.

Energiezuinige lampen

Tijdens de donkere dagen gaan de lampen wat vaker aan. Gebruik energiezuinige lampen en verlicht geen ruimtes waar u niet bent. Ook hiermee bespaart u energie!

Als verzekeringsadviseur denk ik graag met u mee over het huis herfstklaar maken, zodat u niet voor onaangename verrassingen of schadeposten komt te staan.

Nicky Lam, Verzekeringsadviseur

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Aantrekkelijke pakketkortingen
  2. Al uw verzekeringen onder één dak
  3. Persoonlijke begeleiding ook na afsluiten

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 1557 beoordelingen.